top of page
​Wat is Craniosacraal therapie
 

Craniosacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie en gaat ervan uit dat het lichaam een eenheid is. De therapie werkt op het Craniosacraal-systeem wat zich uitstrekt van de botten van de schedel tot aan de botten van het sacrum. Binnen dit Craniosacraal-systeem stroomt het hersen- en ruggemergvloeistof, het Craniosacraal ritme.

Het ritme geeft de therapeut informatie over het functioneren van het Craniosacraal-systeem.

 

Veel lichamelijke en geestelijke klachten vinden hun oorsprong in een verstoord ritme van het Craniosacraal-systeem.

Door de circulatie van de hersen- en ruggemergvloeistof te beinvloeden gaat het brein beter functioneren wat een positieve invloed heeft op zowel fysiek als psychisch vlak.

 

In de prakijk is Craniosacraal therapie zeer effectief bij medische klachten in het centraal zenuwstelsel; nek- en rugklachten, hernia, whiplash, hoofdpijnen., depressies, burnout, bekkeninstabiliteit, epiliepsie, slaapproblemen, reuma, oog-, oor- en kaakklachten (TMG Sysdroom) etc.

 

Emotionele Trauma's verwerken, Somato-Emotional-Release

 

Tijdens Craniosacraal behandelingen kan ook gewerkt woren met Somato Emotional Release voor het verwerken van emotionele trauma's als gevolg van een ongeluk, of psychisch trauma. Deze bijzondere behandeling kan worden toegepast als aanvulling op Cranio Sacraal therapie, bij behandeling van chronische pijnen, depressies, angsten en bij klachtendie het gevolg zijn van een combinatie van lichamelijke en geestelijke pijn, zoals seksueel misbruik of een andere vorm van geweld.

 

Op het moment dat de onderdrukte ervaringen vrij komen, kunnen ze opnieuw worden beleefd en verwerkt. De klachten die ermee verband hielden verdwijnen hierdoor. Speciale aandacht is er voor baby's en kinderen met een geboortetrauma, huilbaby's, hyperactiviteit, leer- en gedragsmoeilijkheden.

bottom of page